17.1.14

Kleine Wolk is uit!

‘Wie ben ik,’ vraagt Kleine Wolk, ‘een druppeltje water, een sneeuwvlok of een wolkje?’ ‘Misschien wel alles,’ fluistert de wind, die zacht blaast en Kleine Wolk meevoert over zeeën, landen en rivieren.

Bard Bothe schreef het innemende verhaal over Kleine Wolk en vroeg mij de illustraties van zijn kinderboek te verzorgen. Het boek met de avonturen van Kleine Wolk geeft kleine kinderen een begrijpelijk beeld van de waterkringloop. Uitgeverij en drukkerij Lecturis uit Eindhoven bracht het uit in een gebonden en hardcover uitvoering.

Het boek bestaat uit 12 grote illustraties van ieder twee pagina’s. De afbeeldingen tekende en schilderde ik op papier om ze daarna te scannen en componeren in Photoshop. De teksten schreef ik met de hand. Klassiek, met kroontjespen en Oost-Indische inkt.

Zaterdag 18 januari a.s. wordt het boek gepresenteerd bij boekhandel Kaasjager in Zaltbommel om 15.00 uur. Een week later, zaterdag 25 januari, signeren de schrijver en ikzelf bij boekhandel De Omslag in Rosmalen, ook vanaf 15.00 uur. Kom langs!

Kleine Wolk (ISBN 978-94-6226-049-8) is hier te bestellen voor € 17,50.

Geen opmerkingen: