6.5.12

Huisstijl onder de loep

Zuiderzaken tekst & web is het bedrijf van tekstschrijver en webdesigner Hetty van Heeswijk uit 
's-Hertogenbosch. De eerste schetsen die ik maakte voor de haar huisstijl zijn vrij en soms frivool 
van opzet. De naam en het logo heb ik geprobeerd te combineren in een beeld.


In de verdere uitwerking vond ik het beter om de naam en het logo los te koppelen. Het leek mij te geconstrueerd om het samen te voegen.

In de ontwerpen hieronder zie een toepassing van warm grijs en zacht lila en ook een combinatie van grijsblauw met zachtroze. Deze gelijkende tinten zorgen voor een goede balans met het woordbeeld en het beeldmerk. Het geeft een zakelijk en toegankelijke uitstraling door de gedempte tonen.


Het voorstel hieronder daarentegen is krachtiger en feller van kleur en goed bruikbaar op de website van Zuiderzaken. Samen met Hetty ben ik op zoek gegaan naar donkerder kleuren en we kwamen uit op warm zwart (PMS Black 5) en fel groen (PMS 583).


De gehele huisstijl is gezet in de Proforma, een elegante letter ontworpen in de jaren '80 door Petr van Blokland. De 'z' van 'zuider' en de 'z' van 'zaken' zijn een tikje groter dan de rest van de letters. Om zo deze letters te accentueren en 'Zuiderzaken' een eigen woordbeeld te geven. De gekoppelde 'Z' is vrij en los geplaatst van het woordbeeld 'Zuiderzaken'.


Geen opmerkingen: