24.5.12

Beeldend werk en poëzie gebundeld

Half juni rolt er weer een boek van mijn hand van de drukpers. Het is een kunst- en dichtbundel die wordt uitgegeven bij een expositie met beeldend werk en gedichten van mensen met een verstandelijke beperking. De titel van het boek is 'Nu ben ik iemand geworden' en is afkomstig van een van de gepubliceerde gedichten.

Een soortgelijke bundel heb ik al eerder gemaakt (zie blogpost van 30.09.11, 14.10.11 en 04.11.11), maar nu staan er ook werken en foto's in van Japanse kunstenaars. En is de hele uitgave tweetalig, zowel Nederlands als Japans. Voor mij een uitdaging om de Japanse tekst goed te zetten!

De omslag wordt uitgevoerd met een stofomslag vol met foto's van de kunstenaars en hun werk. Het binnenwerk is gebonden op de Japanse bindwijze op afwisselend gestreken en ongestreken papier. Ook is er een extra deel in het midden van het boek opgenomen met fotopagina's waarop je de kunstenaars aan het werk ziet. 

De kunstwerken en gedichten zijn van half juni tot half juli te zien en te lezen tijdens de expositie in Huis Kernhem in Ede. Deze bundel is daar ook te koop.Dit boekje wordt gedrukt bij Drukkerij Tielen en gebonden bij Binderij Hexspoor.

Geen opmerkingen: