26.2.15

Keper ontwerpt met Kroost… een geometrisch stilleven


In de rij van drie foto’s die Irma Bulkens en ik kozen voor ons onderzoekje (zie vorige blogpost) is dit nummer twee. Een foto die Irma maakte op een reis door Marokko. In een berberdorpje in het Rif gebergte trof ze een scène die haar aandacht trok. Een zorgvuldige compositie in de vorm van een in de zon uitgestalde waterkan en zeepje. Alsof het water aan het opwarmen is voor de wasbeurt die nog komen gaat.

Het patroon in het mandje onder de waterkan waren voor mij aanleiding voor het borduren van geometrische vormen. Het deed me denken aan eindeloze vormen die ik vroeger maakte met een spirograaf. Geïnspireerd? Hier kun je zelf aan slag.

Mijn kleurgebruik baseerde ik op de zachte pastels van de objecten in de foto.

Wij vinden het overigens interessant te zien hoe de ruimtelijkheid van deze foto en de geometrische bewerking (wederom met naald en draad, I love it!) ervan een beetje met elkaar botsen in dit beeld.
Wat vinden jullie? Laat het ons weten en laat je reactie achter onder dit bericht. Vinden we leuk!


Volgende week weer een nieuw beeld in de reeks Keper ontwerpt met Kroost.
A Keper and Kroost design… a geometrical still life

In the three pictures that Irma Bulkens and I chose for our project (see my latest blogpostthis is number two. A picture that Irma took on a trip to Morocco. In a small village in the Rif Mountains she was surprised by this still life. A careful layed out composition of a water jug and a piece of soap lying in the sun. As if the water is warming for a bath yet to come.

The pattern of the basket under the water jug was the motive I used for embroidering the geometrical forms. It reminded me of endless forms I used to make with a spirograph. Inspired? Try it yourself.
I based my colour palette on the pastel colours of the objects in the picture.

We find it interesting to see how the spaciousness in this picture and the geometrical editing (again with needle and thread, I love it!) meet in this image.
What is your idea about it? Let us know and leave your comment under this post. We like it!


Next week another new image in this row of Keper and Kroost design.
Geen opmerkingen: