20.6.14

Nieuwe naam

De drie gemeenten Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode worden binnenkort een gemeente. Men vroeg mij een creatieve oproep te ontwerpen. Een oproep aan de inwoners van deze gemeenten om mee te denken over een nieuwe naam.


In het ontwerp zie je een openbaar kunstwerk uit Schijndel; De Snijbloem, een monument uit Sint-Oedenrode; De Knoptoren en vervoer en industrie in Veghel; een vrachtwagen met veevoer. Deze drie herkenbare elementen vallen samen voor een deel achter een plaatsnaambord, waar de naam van de gemeente nog ontbreekt. Er is alleen een stippellijn te zien. Daaronder de oproep 'Denk mee over de naam van onze nieuwe gemeente'. In de achtergrond zijn de deelgemeenten te zien in rasterpunten.

Ik wilde een krachtige uitstraling van het geheel en heb het beeld een grove korrel gegeven. Ook zijn de kleurvlakken iets van elkaar verschoven zoals je ziet bij oude gezeefdrukte affiches. De opwaartse lijn staat voor een nieuwe toekomst van de drie gemeenten samen.

De reacties vanuit de gemeenten zijn enthousiast en ik hoop dat er veel suggesties zullen komen voor een nieuwe naam. Ik ben benieuwd wat deze zal worden.

Geen opmerkingen: