15.4.12

Furore in rood en zwart

De eerste keer dat ik het tijdschrift Furore heb ingekeken was in 2001. Een vriend gaf het kado. Op de omslag een welgevormde vrouw in een slip en een inhoud met onderwerpen die uiteenlopen van de brillen van John Lennon tot de zoektocht naar de schilder J.H. Lynch die het zigeunermeisje van de omslag vele malen op doek heeft vastgelegd. Mijn aandacht was getrokken!


Nu 12 jaar later is er een nieuw nummer uit. Het tijdschrift verschijnt zeer onregelmatig. Op de omslag staat een grote rode ballon en heeft als titel 'Het Parijs van Le Ballon Rouge'. 
Le Ballon Rouge (1956) is een korte film van Albert Lamorisse. In de film wordt een jongetje, Pascal (de zoon van de regisseur), gevolgd die op een dag een rode ballon vindt. Hieronder kun je het eerste deel zien, de andere delen zijn op YouTube te vinden.Furore zocht uit waar de film is opgenomen en in dit nummer wordt gedetailleerd ingegaan op iedere filmscène en worden diverse locaties onthuld verspreid over Parijs.
Het gehele magazine is gedrukt in twee kleuren, rood (PMS 199, deze kleur staat grappig vermeld in een advertentie op pagina 35) en zwart. Hiermee wordt de sfeer van de film goed getroffen, het geeft een retro uitstraling. Het tijdschrift is rijk geïllustreerd door de filmstills en plattegronden van Parijs. En ook de advertenties van zowel vroeger en als nu zorgen voor een sfeervol geheel. De prachtige vormgeving en mooi gebruik van typografie maken het tot een tijdschrift waar je je helemaal in kunt verliezen. Ieder detail is goed!

Hier kun je alle pagina's van Furore #21 bekijken.

Furore is ontworpen en samengesteld door Piet Schreuders.

Geen opmerkingen: